puska

NAŠ SAVJET

Zašto svoje oružje prepustiti u ruke puškara?

Kako bi se izbjegla šteta od nestručnih popravaka i prepravaka oružja, kao i šteta nastala nestručnim postavljanjem i upucavanjem optičkih ciljnika,  mudro je svoje oružje povjeriti Vašem puškaru od povjerenja.

Nažalost, danas smo često svjedoci tome kako se skupocjeno oružje i optički uređaji umjesto u ovlaštene puškarske radionice daju u ruke raznih “majstora” po preporuci “prijatelja”. Takvom praksom, uglavnom nesvjesno, vlasnik oružja i/ili optičkog ciljnika nepovratno gubi pravo jamstva na proizvode koje je predao u ruke neovlaštenoj osobi. Osim toga, takvim činom se riskira nepovratno oštećenje oružja ili ciljnika uslijed nepropisno izvedene ugradnje na oružje.

Neka od najčešćih oštećenja do kojih dolazi prilikom takvih “intervencija” neovlaštenih osoba su: oštećenja navoja na glavi oružja i prstenovima, oštećenja tubusa ciljnika zbog nepropisne sile pritezanja optičkog ciljnika, nepropisno niveliran optički ciljnik, nepravilno upucana puška s optičkim ciljnikom, kao i mnoga druga oštećenja koja direktno utječu na siguran i pravilan rad Vašeg oružja.

Kako bi se sve navedeno izbjeglo potrebno je samo poštovati struku, te Vaše metalne ljubimce i skupocjena optička pomagala predati u ruke ovlaštenog puškara kako bi Vas pouzdano služili godinama nakon toga!

Puškarstvo Štrok – Za siguran pogodak

Uz nas, u lovu morate brinuti o svemu osim o ispravnosti i preciznosti svog oružja!

separator
1

Pravilno postavljen optički ciljnik kao preduvjet preciznosti

Optički ciljnik postavljen po pravilima struke je temelj buduće preciznosti Vašeg oružja. Ovaj posao prepustite ovlaštenoj osobi kako bi on bio odrađen stručno i pedantno, te kako bi se izbjegla neugodna iznenađenja tijekom upucavanja.
2

Upucavanje, odnosno sinkronizacija optičkog ciljnika s oružjem

Kako bi se pravilno uskladio optički ciljnik s oružjem potrebno ga je “upucati” po Vašoj pušci. Pravilno upucavanje zahtijeva određena znanja i iskustvo kako bi bilo odrađeno propisno, te kako bi klijent bio u potpunosti zadovoljan. Za siguran pogodak ovaj korak svakako prepustite svom puškaru!
3

Redovito čišćenje i održavanje oružja

Ovaj korak mnogi lovci i strijelci preskaču ili ga odrade jednom godišnje. Nažalost to nije dovoljno iz razloga što je oružje osjetljiv mehanički sklop koji zahtijeva određenu pažnju. Uredno čistite svoje oružje ili dajte puškaru da ga periodički pregleda i očisti kako bi Vas pouzdano služilo dugi niz godina